Τζουμέρκα, 0°C

Δραστηριότητες Τζουμέρκα

Οι εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Τζουμέρκα είναι πολλές και συναρπαστικές. Ορισμένες από τις δραστηριότητες είναι: Rafting, Καγιάκ, Πεζοπορία, Αναρρίχηση, Ποδηλασία, Τοξοβολία, Ραπέλ, Εναέρια περάσματα, Παραπέντε, Ιππασία, Ορεινή Ιππασία, κ.α. Στην περιοχή των Τζουμέρκων δραστηριοποιούνται πολλές εταιρίες που προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση δραστηριότητας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο κάθε ξενοδοχείου ή ξενώνα, κυρίως των Πραμάντων, που θα βρείτε στην ιστοσελίδα αυτή.

Rafting στα Τζουμέρκα

rafting
Μια από τις πιο γνώριμες δραστηριότητες της περιοχής των Τζουμέρκων για τους επισκέπτες αφού έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 καταπληκτικές διαδρομές: 1 Στη χαράδρα του Άραχθου, από το Τσίμποβο μέχρι τη Σκούπα. Μια κατάβαση 4ου βαθμού δυσκολίας, κατά την οποία συναντάμε εντυπωσιακούς καταρράκτες και το υπόγειο ποτάμι της Κλίφκης. 2 Στο φαράγγι του Άραχθου, μια εύκολη διαδρομή που ξεκινά από το Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. 3 Στον κάτω Άραχθο, από την Πλάκα μέχρι την Σκούπα. Μια εύκολη διαδρομή και αρκετά εντυπωσιακή. 4 Στον άνω Άραχθο, από τη Γέφυρα Κράψης μέχρι τη Γέφυρα Τσιμπόβου. 5 Στη χαράδρα Άραχθου από τη Γέφυρα Τσιμπόβου μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας. 6 Στο Φαράγγι του Άραχθου από τη Γέφυρα Πολιτσάς μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας.

Πεζοπορία στα Πράμαντα

walking
Με αφετηρία το ξενοδοχείο Ξενείον στα Πράμαντα, ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε 4 διαφορετικούς προορισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που θέλει: 1) Από τους Καλαρρύτες στο Συράκο, ένα μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά, διασχίζοντας μια χαράδρα άγριας ομορφιάς γεμάτη καταρράκτες. 2) Στη Σκάλα Σταμάτη, από τον Καταρράκτη μέχρι τα Άγναντα. Μια απαιτητική διαδρομή που τραβερσάρει τον κύριο όγκο των Τζουμέρκων κινούμενη σε απόκρημνες ζώνες. Η διαδρομή αυτή υλοποιείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και απευθύνεται μόνο σε έμπειρους πεζοπόρους. 3) Από τη Μονή Τσούκας στη Λυσιά. 4) Από τον Καταρράκτη στο Καταφίδη.


Ποδηλασία βουνού

bike
Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης του ξενοδοχείου Ξενείον στα Πράμαντα είναι και η ποδηλασία βουνού με τις ακόλουθες διαδρομές της: 1) Από τα Τζουμέρκα με αφετηρία τη Λάζαινα μέχρι το Λόφο Φανερωμένης, 2)Από τη Γέφυρα Πλάκας μέχρι τα Μέγα Αμπέλια και 3) Από τη Γέφυρα Πλάκας γύρος των Τζουμέρκων.

4 x 4 στα Τζουμέρκα

4x4
Διάσχιση Περιστερίου – Τζουμέρκα με 4Χ4. Μια διαδρομή που κινείται σε μεγάλο υψόμετρο και γίνεται καλοκαίρι ή φθινόπωρο.


Παραπέντε στα Τζουμέρκα

para
Πραγματοποιείται ελεύθερη πτήση με Παραπέντε με την απίστευτη θέα των Τζουμέρκων να ξεπροβάλει μπροστά στα μάτια σας.

Rappel – Εναέριο πέρασμα – Τοξοβολία – Paintball

Rappel
Η Μονή Κηπίνας και η Πλατανούσα προσφέρονται για rappel. Ενώ στο γεφύρι της Πλάκας, λίγο πριν τα Πράμαντα, μπορείτε να απολαύσετε το εναέριο πέρασμα και την τοξοβολία και το paintball.


Βιωματική Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Περιββαλοντική
1) Στους παραδοσιακούς τρόπους ψαρέματος 2) Στην Μελισσοκομία 3) Στον τρόπο λειτουργίας νερόμυλων και το ζύμωμα του ψωμιού, κι όλα αυτά διαμένοντας απλά στο ξενοδοχείο Ξενείον στα Πράμαντα.


Η γύρω περιοχή

Εδώ θα βρείτε προτεινόμενες εκδρομές όπως και πληροφορίες απο περιοχές που αξίζει να επισκεφτείτε στα Τζουμέρκα. Οδικώς από τα Ιωάννινα στην χαράδρα του Αράχθου και στο Συρράκο. Το Συρράκο είναι ένα παραδοσιακό χωριό με πολλές πέτρινες βρύσες, πηγές που αναβρύζουν και παλαιούς μύλους, στη χαράδρα του παραπόταμου του Αράχθου Χρούσια.

Περισσότερα